Arnavutluk - Karadağ Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul-Tiran

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde saat 05.00’te buluşup bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Pegasus Hava Yolları’nın PC281 sefer sayılı uçuşu ile 21.40’da Tiran Havalimanına Uçuş. Yerel saat ile 21.40’da varışımıza istinaden dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz.



2 Gün: Tiran-Budva

Kahvaltıdan sonra Tiran şehir turumuzu yapmak üzere otobüsümüze bineceğiz. Şehirde yapacağımız gezi sırasında geçmişi on üçüncü yüzyıla uzanan ve Bizans döneminden kalma Justinian Kalesi surlarını; Osmanlı döneminden kalma Ethem Bey Camii’nin, saat kulesinin, Arnavut lider İskender Bey’in heykelinin bulunduğu Skanderbeg (İskender Bey) Meydanı’nı; Arnavutluk’un 45 yıl boyunca dünyadan izole yaşadığı dönemi temsil eden ünlü “Piramit”i; komünist rejimin kurbanlarının anısını yaşatan ve Berlin şehrinin hediye ettiği Berlin Duvarı’nın bir parçasını da içeren “Post-Block” (Bloktan Sonra) adlı anıtı; Ortodoks katedralini; diktatör Enver Hoca’nın günümüzde müze olarak kullanılan evini ve daha pek çok yapıyı göreceğiz. Turumuz sonrası yemek ve fotoğraf çekimi için serbest zaman  verilecektir. Daha sonra Budva’ya doğru yola çıkacağız. Varışımıza istinaden şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden birisi ve aynı zamanda Avrupalı turistlerin gözde tatil merkezi Budva'da kasabada yürüyerek panoramik bir gezi yapacağız. Adriyatik Denizi kıyısındaki “Stari Grad”da, yani eski kasaba merkezinde yürürken Venediklilerin inşa ettikleri 2.500 yıllık hisarı; Santa Maria del Punta kilisesini ve bulunduğu meydanı; deniz, kum ve güneşin buluştuğu plajları göreceğiz. Turumuz sonrası serbest zaman verilecektir. Daha sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz.



3 Gün: Budva

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek ve tam gün sürecek Öğle Yemekli Balkan Fiyortları ve Yüzme Turu'na katılabilecekler (70 Eur). Turumuz sırasında göz alıcı doğal güzellikler eşliğinde teknemizle yola çıkacak ve fiyortların içerisinden geçerek çeşitli duraklarda mola vereceğiz. Yüzerek ve dinlenerek vakit geçireceğimiz bu turumuzda güneşin, denizin ve manzaranın keyfini çıkaracağız. Tam gün sürecek tekne turumuzun ardından konaklamak üzere otelimize döneceğiz.



4 Gün: Budva-Tiran (Geceleme Uçakta)

Kahvaltıdan sonra otelimizden çıkış işlemlerini gerçekleştireceğiz, rehberimizin belirleyeceğiz buluşma saatine kadar serbest zaman. ancak arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Kotor, Tivat ve Perast Turu’na katılabilecekler (50 Eur). Turumuz kapsamında önce, yarım saatlik bir otobüs yolculuğu yaparak Kotor’a varacağız. Yürüyerek yapacağımız şehir gezisinde bizleri geçmişle günümüz arasında bir hayal perdesine bakar gibi hissettiren tarihi yapıları göreceğiz. Gölgesi denize vuran dağların ve yamaçlarını taç gibi süsleyen surların arasında toplam 1355 basamakla en üst noktasındaki kiliseye ulaşılan San Giovanni Kalesi’ni; İtalyan Kontes Francesca di Montreale Mantica’nın koleksiyonunu da barındıran Kedi Müzesi’ni; Roma Katolik katedrallerinden St. Tripun Katedrali’ni; Sırp Ortodoks kilisesi olan St. Nikola Kilisesi’ni gördükten sonra otobüsümüzle yola devam ederek turumuzun ikinci durağına, Perast’a geçeceğiz. Gerek şairane hikâyesiyle gerekse ilginç müzesiyle Kayalıklar Meryemi (Kayaların Leydisi olarak da biliniyor) ve münzevi keşişlerin halen yaşadığı Aziz George adlı iki adası olan bu sakin, romantik şehrin dağ ve deniz manzarasını izlemeye doyamayacağız. Son durağımız ise Kotor Körfezi kıyısındaki bir diğer bölge, Tivat olacak. Dileyenler Karadağ Limanı’nı barındıran ve Karadağ’ın Monaco’su olarak bilinen Tivat’ın zarif kafelerinde dinlenerek, dileyenlerse yüzerek, bisiklet kiralayarak, körfezde tekne turuna çıkarak ya da başka tercihlerde bulunarak günün yorgunluğunu atabilecekler. Rehberimizin belirttiği saatte buluştuktan sonra Tiran’a doğru yola çıkacağız.



5 Gün: Tiran-İstanbul

Tiran Havalimanına varışımıza istinaden Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamlayarak Pegasus Hava Yolları'nın PC282 sefer sayılı uçuşu ile 02.15’te İstanbul'a hareket edeceğiz. Yerel saat ile 06.05’te İstanbul'a vardığımızda turumuz da sona erecek.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 (altı) ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 (on) yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir. Bu tür pasaportların tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile ülkeye giriş yapılamaz.
    • Acente, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu, saat değişmesi riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödenmez.
    • Acente, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 (kırk) kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 (yirmi bir) gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Programlarda belirtilen geziler rehberin inisiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün/günlerde yapılabilir.
    • Fiyatlara dahil olan ve olmayan (ekstra) turların özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 (yirmi) kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir. Daha az sayıda katılım olduğu takdirde turlar rehberin inisiyatifinde ve gerekli olursa fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Acente sorumlu tutulamaz.
    • Üç kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup bu tip odalarda üçüncü kişiye tahsis edilen yatak, standart yataklardan küçüktür. Üç kişilik odalar bir büyük yatak ve bir ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan türdedir; tur katılımcısı üçüncü kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiğini beyan etmiş sayılır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 (altı) ay geçerli pasaportun ve acentelerimizden temin edilebilecek “vize için gerekli evraklar listesi”nde belirtilen belgelerin tur hareket tarihinden minimum 1 (bir) ay önce yazılı onay ile eksiksiz olarak acenteye teslim edilmesi gerekmektedir.
    • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası gibi faal dönemlerde, belirtilen lokasyonlardan veya mesafelerden daha uzaktaki oteller kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 (on beş) gün önce katılımcıya acente tarafından bilgi verilecektir.
    • Tur programında fiyata dâhil olan hizmetler arasında yer alan “otelde yapılan kahvaltılar”, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde “kontinental kahvaltı” denilen “tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahve”den oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    • Panoramik şehir turları maksimum 2 (iki) saat süren, otobüs içerisinden yapılan, şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tekne turları minimum 25 (yirmi beş) kişinin katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda mönü “başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı” içermekte olup içecekler hariçtir.

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-762-arnavutluk---karadag-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 29.03.2024 17:58 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.