Kayseri Hareketli Ayasofya, Sultanahmet, Gülhane Parkı ve Eyüp Sultan Turu Tur Programı

Kayseri Hareketli Ayasofya, Sultanahmet, Gülhane Parkı ve Eyüp Sultan Turu

(2 Gece 3 Gün / 1 Gece Otel Konaklamalı)

 (Her Cuma Hareket / Pazar Dönüş)

İlk Gün Sabah Kahvaltısı (Sandviç + Meyve Suyu) Dahil / Sultanahmet’te 1 Öğle Yemeği Dahil / Araçlarımızda doluluk oranı % 50 kapasite ile olacaktır / Hijyen Koşullarına Uygun / Hijyen Kiti Dahil

Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: CUMA / Kayseri - İstanbul (Gece Yolculuğu)

23:59 Kayseri Hilton Otel Önü

Belirtilen buluşma noktalarından hareket ile lüks turizm otobüslerimizle İstanbul’a gece yolculuğumuza başlıyoruz.



2 Gün: CUMARTESİ / Gülhane Parkı - Ayasofya Cami - Sultanahmet Cami – Sultanahmet’te Öğle Yemeği – Otelde Konaklama

Sabah saatlerinde İstanbul’a varış ile sabah kahvaltımızı hijyen standartlarına göre hazırlanmış sandviç +meyve suyu ikramları ile yapıyoruz. Daha sonrasında Gülhane Parkı’na gidiyoruz. Birçok tarihe tanıklık eden Gülhane Parkı, Nazım Hikmet’e ait olan “Ben bir ceviz ağacıyım” şiirinin de yazıldığı yerdir. Bir zamanlar padişahların, sultanların ve şehzadelerin dolaştığı bu park, artık herkesin gidip görebileceği bir yer konumundadır. Muhteşem bir yeşil ve çiçek bütünlüğünün sahip olduğu park ilk olarak 1912 yılında halka hizmet vermeye başlamıştır. Islahat Fermanı ilk olarak bu parkta okunmuştur, Atatürk’ün Latin harflerini tanıttığı alan da tam olarak burasıdır ve Atatürk’e ilk defa burada Başöğretmen denmiştir. Park birçok heykelle donatılmıştır. Roma eserlerini, Cemil Topuzlu büstünü, Atatürk heykelini görebileceğiniz park birçok tarihten eserler barındırmaktadır.  Buradaki gezimizin ardından, Ayasofya Cami’sine gidiyoruz. Camiye çevrilen bu güzel tarihimizde Öğle Namazı  kılma imkânı bulacaksınız. 1 Haziran 1453'te İstanbul'daki ilk Cuma namazını burada kılan Fatih Sultan Mehmet, Ayasofya'nın Osmanlı yönetimi altında cami olarak hizmet vereceğini duyurdu. Mihrap ve minber yapıldı, çan ve Haç kaldırıldı, mozaiklerin üstü kapatıldı. Günümüzde müze tekrar cami haline getirildi. Buradaki ibadetimiz ve turistik gezimiz sonrasında Sultanahmet Cami’sini ziyaret ediyoruz. Daha sonrasında öğle yemeğimizi Sultanahmet’te alıyoruz. (Köfte + içecek menü fiyata dâhil)

Öğle yemeğimiz sonrasında otelimize gidiyoruz. Otelimize yerleşme sonrasında serbest zaman veriyoruz. Konaklama otelimizde.

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak araçta alınacaktır. (Araçta Sandwich+Meyve Suyu şeklinde verilecektir.)
Öğle Yemeği: Tur ücretine dâhil olarak Sultanahmet’te Köfte + İçecek Menü olarak alınacaktır.
Akşam Yemeği: Serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)
Konaklama: 4* Skalion Hotel & SPA Vb. (Kumkapı) 



3 Gün: PAZAR/ Eyüp Sultan - Eyüp Sultan Türbesi ve Camii (Dönüş Yolculuğu)

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra otel çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve Eyüp Sultan’a hareket ediyoruz. Bu gezimizde Eyüp Cami’sinde namaz kılma imkânı bulacağız. Arapların İstanbul’u kuşatması sırasında şehit olan ve İslamiyet’i ilk kabul edenlerden biri olan Hz. Eyyub El-Ensari’nin kabrinin bulunduğu yerdedir. Yapı cami, medrese, aşhane, hamam ve türbe gibi birimlerinin olduğu, büyük bir tarihi eserdir. Eyüp Sultan Türbesi, Eyüp Sultan Camii'nin hemen yanında yer almaktadır. Bu türbe Hz. Muhammed'in ordusunda sancaktar olup İstanbul'un muhasarası sırasında şehit olan Hz. Eyyub Ensari'nin kabridir.  Eyüp Sultan Türbesi'nin dışı çinilerle süslüdür. Pencerelere Allah ve Muhammed isimleri ve bunun altına da kelime-i tevhid yazılmıştır. Türbenin ortasında etrafı gümüş şebekeli bir parmaklık içinde Hz.Zeyd’in sandukası bulunmaktadır.

Gezilerimiz sonunda akşam saatlerinde İstanbul’dan Kayseri’ye gitmek için hareket ediyoruz. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileğiyle…

Kahvaltı: Tur ücretine dâhil olarak otelde alınacaktır. (Covid19 kapsamında açık büfe verilmemektedir, tabak kahvaltı şeklinde verilecektir.)
Öğle Yemeği: Serbest olarak alınacaktır. (Ekstra)
Akşam Yemeği: Dönüş yolunda dinlenme tesisinde serbest olarak alınacaktır. (Ekstra) 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    COVİD – 19 KAPSAMINDA ALINAN ÖNLEMLER

    * Turlarımız araçların yarı kapasitesi ile olacaktır.
    * Turlarımızda Kişisel Hijyen Seti verilecektir. ( Maske, Eldiven, Dezenfektan veya Kolonya)
    * Turlar öncesi araçlarımız dezenfekte edilecektir. Araçlarımız sertifikalıdır.
    * Turlarda kullanılan otel, restaurant ve alışveriş mekanlarının Covid – 19 kapsamında önlemlere uyan işletmeler olacaktır.
    * Araçlarımıza biniş sırasında ateş ölçümü yapılacak olup, bu uygulama tur boyunca her gün rutin olarak tekrarlanacaktır.
    * Turlarımızda kullanılan araçlarımızda yeni bir genelge yayınlanıncaya kadar %50 kapasite ile hizmet verilecektir; sosyal mesafe kurallarına uygun olarak araçlarda oturma düzeni 1+1 şeklinde olacaktır.
    * Paket tur satın alan misafirlerimizin otobüs veya diğer ulaşım araçlarına binişleri öncesinde biniş noktalarımızda tur ulaşım aracına kabul formu görevli personeller tarafından paylaşılarak imzalatılacaktır.
    *  Araçlarımız da koruyucu ekipman (maske, dezenfektan, eldiven) bulunmaktadır ve tüm misafirlerimize dağıtılacaktır.
    *  Misafirlerimiz ve personelimizin maske kullanımı zorunludur.
    *  Araçlarımızın ön kapı ve arka kapı bölümlerinde araca binişlerde kullanılmak üzere dezenfektan bulundurulmaktadır.
    *  Turlarımızın da belirli süreler içerisinde molalar verilerek araç havalandırılması sağlanacaktır..

     

     KULLANILACAK ARAÇLAR

    • Turlarda kullanılacak olan araçlarımız kişi sayısına göre belirlenmektedir.
    • 31 kişiye kadar lüks Otokar Sultan Maxi
    • 27 kişiye kadar lüks Isuzu Novo – Isuzu Turkuaz - Otokar Sultan
    • 18 kişiye kadar lüks Mercedes Sprinter–Volkswagen Crafter araçlar kullanılır.

     

    Önemli kurallar ve notlar
    Turlarımızda Cumhurbaşkanlığı genelgesi gereği sadece aile bireyleri yan yana oturabilirler. Ve sosyal mesafe kuralları rehberimiz tarafından hatırlatılacaktır. Maske takmak tüm seyahat süresince zorunludur. Oturma düzeni rezervasyon sırasına göre yapılmaktadır, araca binildikten sonra kesinlikle yer değişimi yapılmayacaktır.  Araca biniş öncesi ateş ölçümü yapılacak olup 38 derece ve üstü ateşi olan misafirler turumuza katılım sağlayamayacaktır. Bu konuda sorumluluk misafirlere aittir. Bu tür durumlarda tur bedeli kullanılmış sayılacaktır. 
    Bu turun hareketi için minimum katılımcı sayısı 30 olarak öngörülmüştür. Yeterli sayıda çoğunluk olmadığında turu 72 saat önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı acentada saklıdır. Turun iptali durumunda acenta iptalini bizzat bildirmek zorundadır. Yasal süreç olduğundan tazminat hakkı yoktur. Rehberimiz programı tamamen gerçekleştirmek kaydı ile programın seyrinde değişiklik yapabilir. Turlarımız otel, otobüs, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür ayrı ayrı düşünülemez. 2 yaşını doldurmuş her bireyin otobüste koltuk alması zorunludur. 0-2 yaş çocuk otobüste koltuk ve otelde yatak almadığı takdirde ücretsizdir. Tur içerisinde kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar İade edilemez. Rezervasyon esnasında koltuk sözü verilemez. Koltuk numaraları rezervasyon tarih sırasına göre belirlenir. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir.  Ekstra turlar, kişi sayısına bağlı olarak hareket eder. Ekstra bir turun gerçekleşmemesi halinde misafirin tazminat hakkı doğmaz. Bu durumda acentanın bir sorumluluğu yoktur. Ekstra tur fiyatları değişebilir. Bu durumda misafirin turu satın aldığı tarih değil, turun hareket ettiği tarih dikkate alınır. Tura gidilen dönemdeki ekstra tur fiyatı geçerli olur. Misafir bunu kabul ederek turu satın almıştır. Tur programında belirtilen saatler, normal hava ve yol koşullarına göre hesaplanmış olup, olası gecikmelerde acentanın sorumluluğu, misafirin ise tazminat hakkı yoktur. Tur öncesi ya da tur esnasında hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan turlardan acentanın sorumluluğu yoktur. 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.1618 nolu zorunlu seyahat sigortası kapsamı Acentenin iflası veya herhangi bir nedenle paket tur hizmetinin verilememesini kapsar. Sağlık sigortası değildir, tedavi masraflarını karşılamaz. Özel sağlık sigortası misafire ait özel harcamadır.  Satışa sunulmuş olan paket tur içindeki rezervasyon sayısı yükseldikçe (Turun doluluk oranı arttıkça) fiyatlarda kademeli olarak yükselmektedir. Bu durumda ön ödeme almadan fiyat sabitleme yapılamamaktadır. Tur bitiminde varılacak saatler ile alakalı bilgiler paket programda yazdığı gibi olup, mücbir sebeplerle gelişecek gecikmelerden acenta  sorumlu değildir. Misafirlerimiz alındığı noktalarda bırakılacaktır. Trafik Kanunu gereğince araçta bulunulan tüm seyahat sürecinde emniyet kemeri takılması zorunlu olup, aksi haldeki durumlarda acentanın sorumluluğu yoktur. Araç içerisindeki kişisel tüm eşyaların sorumluluğu mola vb. yerlerde kişiye aittir. 


    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-619-kayseri-hareketli-ayasofya-sultanahmet-gulhane-parki-ve-eyup-sultan-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 28.03.2024 22:05 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.