Büyük ve Yeni Balkanlar Turu - Pegasus Havayolları ile 7 gece 8 Gün Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – SARAYBOSNA – MOSTAR – TREBİNJE

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde uçuşunuzdan 3 saat önce hazır bulunarak tamamlayacağınız bilet bagaj teslim ve pasaport kontrol işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları’nın PC291 sefer sayılı uçuşu ile saat 11.00 ’de Saraybosna ‘ya hareket ediyoruz. Yerel saat ile 11:55 ‘de Saraybosna ‘ya varışımız sonrasında şehir turumuzu düzenliyoruz. Şehir turumuz esnasında Saraybosna Şehir Müzesi Binası, Parlamento Binası, Büyük Katedral görülecek yerler arasındadır. Kısmen yürüyerek devam ettiğimiz şehir turumuzun devamında sanat sokağı olarak bilinen Bakırcılar Sokak, Çarşı Camii, Saat Kulesi, Kurşunlu Medresesi, Gazi Hüsrev Bey Müzesi ve Kütüphanesi, 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı yer olarak bilinen Latin Köprüsü, At Meydanı ve 1994 ‘de Pazaryeri katliamının yapıldığı Markale Semt Pazarı başlıca görülecek yerler arasındadır. Dileyen misafirlerimiz, Boşnak – Türk Mahallesinden geçerken leziz Boşnak böreğinden tadabilirler. Panoramik şehir turumuz sonrasında Mostar ‘a hareket ediyoruz. Birçok Osmanlı eserinin günümüze kadar ulaştığı tarihi Mostar ‘da gerçekleştireceğimiz gezi boyunca Karagöz Bey Medresesi, Mostar Çarşısı, fotoğraf tutkunları için harika fırsatlar sunan Koski Mehmet Paşa Camii, Eğri Köprü, altından sular akan Tabakhane Camii ve Hamamı ve 1566 yılında Mimar Hayrettin tarafından (Mimar Sinan’ın öğrencisi) yapılan tarihi Mostar Köprüsü başlıca göreceğimiz yerler arasındadır. Mostar turumuz sonrasında Trebinje bölgesi otelimize transfer.



2 Gün: TREBİNJE – (Dubrovnik Turu) – KOTOR – BUDVA – İŞKODRA

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz, Dubrovnik Turu (50 Euro) programına katılabilirler. (Bu tura katılmak isteyen misafirlerimizin, yeşil pasaporta, çok girişli geçerli kullanılabilir Schengen Vizesi’ne ya da geçerli Hırvatistan vizesine sahip olmaları gerekmektedir). Dubrovnik ‘i keşfetmeye, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine alınmış olan eski şehir merkezinden başlıyoruz. Gezimiz esnasında Orta çağ ‘dan kalma şehir kapıları, kuleler, surlar, Francis Manastırı ve Rector Sarayı da başta olmak üzere birçok tarihi yapı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Trebinje ‘ye dönüyor ve Kotor ‘a doğru hareket ediyoruz. Avrupa’nın en önemli liman kentlerinden olan, Venedik tarzı mimarisi, fiyord benzeri yapısı, Orta çağ ‘dan kalma eserleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kotor ‘un eski şehir kısmında yapacağımız panoramik gezide, Venedik Duvarı ve Kalesi, Kotor koyu, Tara Nehri, 8.YY dan kalma Saat Kulesi, Sveti Tripun Katedrali, Sveta Marija Kilisesi ve bölgedeki en büyük kilise olan St Nicolas görülecek başlıca yerlerdendir. Kotor ‘da gerçekleştireceğimiz gezi ardından kişisel ihtiyaçlar ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Kotor gezimizden sonraki Budva ’ya ulaşıyoruz. Adriyatik Denizi kıyısında yeralan ve Kosova’nın en ünlü tatil beldesi olan Budva’da otobüsümüz ile gerçekleştireceğimiz panoramik gezi sonrasında Karadağ’a bağlı ve 1950 ‘lerden sonra son derece lüks bir tatil adası haline dönüşen Sveti Stefan yolu üzerinden İşkodra ‘ya ulaşıyoruz. İşkodra otelimize transfer.



3 Gün: İŞKODRA – TİRAN – OHRİD – (Ohrid Tekne Turu) – (Makedon Gecesi)

Sabah kahvaltısı sonrasında otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Tiran ‘a doğru hareket ediyoruz. Arnavutluk ‘un başkenti ve aynı zamanda da kültürel, siyasi, ekonomik faaliyetler açısından ülkenin kalbi niteliğinde olan Tiran aynı zamanda da Bektaşiliğin Avrupa’daki merkezi olarak kabul edilir. Tiran ‘da geçekleştireceğimiz panoramik şehir turu esnasında Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, Kaplan Paşa Türbesi, Sekiz Sütunlu Türbe, İskender Meydanı ve Barış Çanı görülecek yerler arasındadır. Tiran şehir turu sonrasında Ohrid ‘e hareket ediyoruz. Makedonya’nın güneyinde ve Ohrid Gölü kenarında konumlanan ve 6000 yıllık geçmişe sahip Ohrid, yaklaşık 60.00 nüfusa sahiptir. 1395 senesinde Osmanlı Devleti’ne dahil olan kentte çok sayıda Osmanlı yapısı mevcuttur. 10 cami ve 1 tekkeye halen ev sahipliği yapan Ohrid aynı zamanda Makedonların en ünlü tatil bölgesidir. Ohrid şehir turumuz esnasında, Çar Samoil Kalesi, hediyelik eşyaları, yerel müzikal enstrümanları, çeşitli oymacılık ürünlerini bulabileceğimiz Türk Çarşısı, Aya Sofya Kilisesi, Antik Tiyatro, Sinan Çelebi Türbesi, Halveti Tekkesi ve Ohrid Gölü görülecek yerler arasındadır. Ohrid gezimiz sonunda arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak Ohrid Tekne Turu ‘na (10 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda Ohrid Gölü ‘nün eşsiz manzarası eşliğinde harika bir gezi düzenleyeceğiz. Tekne turu sonrasında Ohrid bölgesindeki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Makedon Gecesi (45 Euro) düzenliyoruz. Yerel müzik, dans ve gösteriler eşliğinde akşam yemekli olarak düzenlenecek olan programımızın ardından otelimize transfer.



4 Gün: OHRİD – (St.Naum ve Bitola/Manastır Turu) – KALKANDELEN – (Matka Kanyonu Turu) – ÜSKÜP

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman sunuyoruz. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra düzenlenecek olan St.Naum & Bitola/Manastır Turu ‘na (45 Euro) katılabilirler. Turumuzun ilk durağı olan, Ohrid ‘e 29 km mesafede bulunan ve Ohrid Gölü ‘nün kaynağını bulunduğu St.Naum ‘a yapacağımız ziyarette St.Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesi görülecek yerler arasındadır. Buradaki eşsiz manzarayı fotoğraflamak amacıyla serbest zaman vereceğiz. Ardından turumuzun ikinci durağı Manastır (Bitola) olacaktır. Evliya Çelebi ‘nin “Rum ilinin en güzel şehri” olarak betimlediği Manastır, aynı zamanda Atatürk ‘ün mezun olduğu Manastır Askeri İdadisi ‘ni bünyesinde barındırır. Atatürk ‘ün balmumundan heykeli ve kullandığı bazı eşyalar burada sergilenmektedir. Türk Çarşısı, Bedesten, İshak Camii ve Haydar Kadı Camii görülecek yerler arasındadır. Turumuzun sonunda Ohrid ‘e geri dönüyoruz ve Kalkandelen üzerinden Üsküp ‘e doğru yola çıkıyoruz. Üsküp yolculuğumuz esnasında ilk durak noktamız Kalkandelen olacaktır. Pena Nehri tarafından ikiye bölünen şehir, tarih boyunca maruz kaldığı saldırılar neticesinde kaleler ve hisarlar açısından oldukça zengindir. Kalkandelen gezimiz esnasında 1438 ‘de inşa edilen Alaca Camii, Avrupa’da ayakta kalabilen en iyi durumdaki Bektaşi tekkesi konumunda olan Harabati Baba Tekkesi ve Kalkandelen Kalesi panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Kalkandelen turu sonrası Üsküp ‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Yol üzerinde arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak Matka Kanyonu Turu (10 Euro) düzenliyoruz. Üsküp ‘ün yaklaşık 15 km güneybatısında Treska Nehri ile Vardar Nehri ‘nin buluştuğu noktada yer alan Matka Kanyonu, doğa turizmi açısından Makedonya’nın en ünlü bölgesidir. 5 bin hektarlık alana sahip kanyonun içinde Matka Gölü’nün yanı sıra derinlikleri birbirinden farklı 10 kadar mağara ve 3 adet manastır da yer almaktadır. Kanyon boyunca gerçekleştireceğimiz yürüyüş sonrasında turumuzu tamamlıyor ve Üsküp ‘e doğru olan yolculuğumuza devam ediyoruz. Üsküp ‘e varışımız ile birlikte Üsküp şehir turu düzenliyoruz. Makedonya’nın başkenti statüsünde olan ve Vardar Nehri kıyısına kurulan Üsküp, şehrin merkezi olarak kabul edilen Makedonya Meydanı ‘nda yer alan heykeller sebebi ile “Heykeller Şehri” olarak da bilinir. Yaklaşık 500 sene Osmanlı Devleti bünyesinde idare edilen ve aynı zamanda ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp ‘de düzenleyeceğimiz panoramik şehir turu esnasında Yahya Paşa Camii, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Taş Köprü, Osmanlı Köprüsü ve Kurşunlu Hanı görülecek yerler arasındadır. Hediyelik eşya alışverişi ve yerel sanat eserlerini incelemeniz için Türk Çarşısı ‘nda vereceğimiz serbest zamanın ardından Üsküp şehir turumuzu tamamlıyoruz. Şehir turumuz sonrasında otelimize transfer.



5 Gün: ÜSKÜP – (Priştine ve Prizren Turu)

Kahvaltının ardından tüm gün Üsküp ‘te serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra düzenlenecek olan ve tam gün sürecek olan Priştine ve Prizren Turu ‘nu (45 Euro) gerçekleştiriyoruz. Turumuzda ilk durağımız Kosova ‘nın başkenti Priştine olacaktır. Nüfusunun büyük kısmını Müslüman Arnavutların oluşturduğu Priştine şehir turumuzda Osmanlı Padişahlarının yaptırdığı birçok cami ve eser karşımıza çıkacaktır. Bunların arasında Sultan Bayezit tarafından yaptırılan Çarşı Camii, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Sultan Murad Camii ve bunların yanı sıra 19 yy ‘dan kalma tarihi saat kulesi, yapımı 400 yıla yakın süren Yaşar Paşa Camii, Rahibe Teresa Katedrali, Murad Hüdavendigar Türbesi panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasındadır. Priştine gezimiz sonrasındaki durağımız Prizren olacaktır. Kosova ‘ın 2. büyük kenti olan Prizren M.Ö. 2. YY ‘a uzanan tarihi boyunca Roma, Bulgar, Sırp, Osmanlı ve Arnavutluk himayesinde kalmış ve bu farklı kültürlere ait tarihi eser ve yapılarını muhafaza etmiştir. Panoramik gezimiz esnasında göreceğimiz başlıca eserler Cuma Camii, Prizren Saat Kulesi, Aziz Spas Kilisesi, Bayraklı Camii ve Taşköprü’ dür. Panoramik şehir turumuz sonrasında, öğle yemeği için vereceğimiz serbest zaman. Tur bitiminde Üsküp ‘deki otelimize transfer.



6 Gün: ÜSKÜP – BELGRAD – (Sava Nehri Tekne Turu) – (Yemekli Balkan Gecesi)

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Belgrad ‘a doğru hareket ediyoruz. Varışımız sonrasında şehir turu. “Beyaz Şehir” olarak da bilinen Belgrad ‘da gerçekleştireceğimiz şehir turumuzda, Kale Meydanı, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan turumuz esnasında göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Belgrad şehir merkezinde serbest zaman veriyoruz. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak Sava Nehri Tekne Turu ‘na (15 Euro) katılabilirler. Bu turumuzda Belgrad ‘ı bir kez de, içinden geçen Sava Nehri’nden izleme şansına sahip olacağız. Tur sonrası Belgrad ‘daki otelimize transfer. Arzu eden misafirlerimiz akşam ekstra düzenlenecek olan Yemekli Balkan Gecesi (45 Euro) programımıza katılabilirler. Belgrad şehir merkezinde lokal restaurantta 3 set menü ve 2 içecek ikramı ile düzenlenecek olan yerel müzikli eğlenceli gece programımız sonunda otelimize dönüyoruz.



7 Gün: BELGRAD – MOKRA GORA – VİŞEGRAD – SARAYBOSNA

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Mokra Gora ‘ya doğru hareket ediyoruz. En önemli yapıtları, Çingeneler Zamanı, Arizona Dream ve Ak Kedi Kara Kedi olan Bosna asıllı Sırp yönetmen ve yazar Emir Kusturica ‘nın “Life is Miracle” filmini çektiği MokraGora – Meravcik tepesi turumuzda, yönetmenimiz Kusturica ‘nın Meravcik Tepesi ‘ne kurduğu ahşap köyü ziyaret edeceğiz. Geleneksel tahta evlerden oluşan ve Tahtaşehir (Dvrengrad) da denilen bu köyde meydan ve sokaklara hatta evlere, dünyaca ünlü kişilerin isimleri verilmiş. Che Guevara, Yuri Gagarin, Dostoyevski, Maradona, Tarkovski, Nikola Tesla, Ingmar Bergman, Fellini, Bruce Lee bu isimlerden sadece bazıları. Her yıl dünyanın en ünlü sinema oyuncularını ve yönetmenlerini ve müzisyenlerini bir araya getiren Kustendorf Film Festivali ve Müzik Festivali ‘nin de düzenlendiği Mokra Gora turumuzu tamamladıktan sonra bir sonraki durağımız Vişegrad olacaktır. Vişegrad ‘da Drina Nehri ve Drina Köprüsü görülecek yerlerin başında gelir. Mimar Sinan tarafından Sokullu Mehmet Paşa adına yapılan Drina Köprüsü ve köprünün altından akan Drina Nehri (Kızıl Nehir), aynı zamanda Sırp edebiyatının Nobel ödüllü başyapıtlarından “Drina Köprüsü” isimli eserin konusunun geçtiği yerdir. Kısa bir fotoğraf molası ardından Saraybosna ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Saraybosna ‘ya akşam saatlerinde varışımız ardından otelimize transfer.



8 Gün: SARAYBOSNA – (Vrelo Bosne ve Yaşam Tüneli Turu) – İSTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz, ekstra olarak Vrelo Bosne ve Yaşam Tüneli Turu (35 Euro) katılabilirler. Turumuzda ilk olarak Bosna Nehri’nin kaynağı olan Vrelo Bosne milli parkını ziyaret ediyoruz. Kuğuların, yaban ördeklerinin serbestçe yaşadığı bu doğal parkta mevsime göre doğanın her türlü rengini ve tonunu görme şansımız olabilecektir. Vrelo Bosne turu sonrasında Turumuzda 1425 gün süren Saraybosna Kuşatması ‘nın kırıldığı Savaş (Yaşam) Tüneli ‘ni ziyaret ediyoruz. Burada yaklaşık 15 dk sürecek video ile savaşın ağır şartlarını görüyor, fotoğraf galerisi savaş haritası ve savaş sırasında kullanılan araç gerecin sergilendiği müzeyi gezerek turumuzu tamamlıyoruz. Tur sonrası İstanbul ‘a dönüş uçuşumuz için Saraybosna Havalimanına transfer gerçekleştiriyoruz. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yollarının PC294 sefer sayılı uçuşu ile saat 18:20 ‘de İstanbul’a hareket. TSİ 21.10 ’da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Avantajlı Ekstra Tur -A- Paketi ve Paket Dahil Olan Turlar  : 150 Euro yerine 125 EURO !!!

    Ohrid Tekne Turu (10 Euro) + St.Naum ve Manastır/Bitola Turu (45 Euro) + Priştine ve Prizre Turu (45 Euro) +

    Sava Nehri Tekne Turu (15 Euro) + Vrelo Bosne ve Yaşam Tüneli Turu (35 Euro)

    (Extra tur paketlerinde 0-2 yaş ücretsiz olup, 03-12 yaş %50 indirimlidir.)

     

    • Avantajlı Ekstra Tur -B- Paketi ve Paket Dahil Olan Turlar  : 230 Euro yerine 195 EURO !!!

    Ohrid Tekne Turu (10 Euro) + St.Naum ve Manastır/Bitola Turu (45 Euro) + Priştine ve Prizre Turu (45 Euro) +

    Sava Nehri Tekne Turu (15 Euro) + Vrelo Bosne ve Yaşam Tüneli Turu (35 Euro) +

    Akşam Yemekli Makedon Gecesi (35 Euro) + Yemekli Balkan Gecesi (45 Euro)

    (Extra tur paketlerinde 0-2 yaş ücretsiz olup, 03-12 yaş %50 indirimlidir.)

     

    *** Gidilen Bölge otel standartları T.C. otel standartlarının altındadır.
    ***İşkodra konaklamaları, İşkodra, Velipoje ya da Podgoriza bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    ***Trebinje bölgesi konaklamaları, Trebinje ya da Medugorja bölgelerinden birinde sunulmaktadır.

    *** Dubrovnik extra turuna katılacak misafirlerimizin geçerli ve çok girişli Schengen vizesine, Hırvatistan vizesine ya da tur bitiş tarihi itibarı ile en az 6 ay geçerlilik süresi olan yeşil pasaporta ihtiyaçları bulunmaktadır.
    ***Dubrovnik extra turu, minimum 20 kişi katılımcı ile düzenlenmektedir.

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-577-buyuk-ve-yeni-balkanlar-turu---pegasus-havayollari-ile-7-gece-8-gun.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 25.04.2024 18:18 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.