Büyük Portekiz & Endülüs & İspanya Turu - Pegasus Havayolları ile 7 gece 8 Gün Tur Programı

BÜYÜK PORTEKİZ & ENDÜLÜS & İSPANYA TURU Pegasus Havayolları ile 7 gece 8 Gün

Avantajlı Ekstra Tur Paketi ve Pakete Dahil Olan Turlar : 305 Euro yerine 275 EURO !!!

Madrid Gece Turu (25 Euro ) + Al Hambra Turu (65 Euro) + Flamenco Turu (55 Euro) + Lizbon Güzelleri Turu (65 Euro) +

Braga Turu (30 Euro ) +  Porto Gece Turu (25 Euro) + Albayzin ve Sacromonte / Eski Arap ve Çingene Show (40 Euro)

 (Extra tur paketlerinde 0-2 yaş ücretsiz olup, 03-12 yaş %50 indirimlidir.)

*** İç hat bağlantılar için sınırlı kontenjan bulunmakta olup, müsaitlik alınması gerekmektedir.

***Bağlantılarımız 24 saat içerisinde geçerli olan en uygun iç hat uçuş için geçerlidir.

Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İSTANBUL – MADRİD – (Madrid Gece Turu)

Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde saat 07.10’de hazır bulunulması sonrasında gerçekleştireceğiniz bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Pegasus Hava Yolları PC 1099 sefer sayılı uçuş ile saat 10.10’da Madrid' e hareket. Yerel saat ile 12.45 ’de Madrid' e varışımızın ardından panoramik Madrid şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Görülecek yerler arasında Plaza Mayor, Paseyo de la Castellana, boğa güreşi arenası, Gran Via, Plaza de Espana, Kraliyet Sarayı, Puerto de Alcala bulunmaktadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Madrid Gece Turuna (25 Euro) katılabilirler. Gece turu sonrası otelimize transfer.



2 Gün: MADRİD – TOLEDO – GRANADA – (Al Hambra Turu) – (Albayzin ve Sacromonte / Eski Arap ve Çingene Show)

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Toledo ‘ya doğru hareket ediyoruz. M.Ö. 590 yılında Yahudiler tarafından kurulup, günümüzde üç büyük dine bağlı insanların bir arada, barışçıl bir şekilde yaşadığı, tarihi ve turistik anlamda İspanya’ nın en önemli şehirlerinin başında gelen Toledo, şövalyeler şehri olarak bilinir. İber yarımadasının en büyük nehri olan Tako şehrin içinden geçmektedir. Uzun süre İspanya Krallığının başkenti olmuştur. Dünya’ nın en büyük Ortaçağ şehirlerinden olduğu için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne dahil edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Donkişotun yazarı Servantes bu şehirde doğmuştur. Toledo şehir turu esnasında San Martin Köprüsü, Damasquinos (Şam İşi), altın el işçiliğinin yapıldığı atölyeler ve dükkânlar görülecek yerler arasındadır. Toledo gezisi sonrasında Granada ‘ya hareket ediyoruz. Granada ‘ya varışımız sonrasında şehir turu. Panoramik Granada şehir turu kapsamında tarihi Endülüs/Granada sokaklarında Emevi ve Abbasi dönemlerinden kalma eserlerin arasında Grand Via, La Rambla ve Belediye Meydanı görülecek yerler arasındadır. Dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek Al Hambra Turu (65 Euro). Turumuzda ilk olarak, sadece Endülüs ‘ün değil bütün İslam tarihinin en sıra dışı hatıralardan biri olan, Arabesk mimarisi, havuz ve bahçeleri ile ünlü UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan Al Hambra Sarayı ‘nı görüyoruz. (Sarayın müsaitliğine göre gerçekleştirilir ve harem girişi hariçtir). Tur sonrası Granada ‘daki otelimize transferimizin ardından dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Albayzin ve Sacromonte (Eski Arap ve Çingene Mahalleleri) Turu (40 Euro) düzenliyoruz. Turumuzda Al Hambra ‘nın karşı yamacında bulunan, bembeyaz evleriyle Granada ‘nın en eski yerleşim yerlerinden olan ve labirenti andıran, dolambaçlı, dik ve merdivenli sokaklarında dolaşırken her aralıktan Al Hambra Sarayı ‘nın kızıl duvarlarını uzaktan izleyip fotoğraflayabileceğimiz, içinde aktif olarak hizmet vermeye devam eden Granada Ulu Camii ‘nin bulunduğu eski Müslüman mahallesi Albayzin ve Sacramonte çevre gezisi ve izleyeceğimiz Çingene Showunun ardından otelimize transfer.



3 Gün: GRANADA – CORDOBA – SEVİLLA – (Flamenco Show)

Sabah kahvaltısı sonrası Cordoba ‘ya hareket ediyoruz. Roma İmparatorluğu döneminde kurulan, 10.yy.’da İslam devleti himayesinde altın çağını yaşayarak Avrupa'nın en büyük şehri olan Cordoba' yı keşfediyoruz. Burada görülecek yerler arasında Alcazar De Los Reyes Cristianos, Roma Köprüsü, Kurtuba Camii – Katedrali (Giriş ücreti 10€ dur). Turumuzun hemen ardından Sevilla ’ya hareket edeceğiz. Sevilla ‘ya varışımız ile birlikte panoramik şehir turumuzu düzenliyoruz. Panoramik Sevilla turumuzda göreceğimiz yerler arasında, İspanya Meydanı, Altın Kule, dünyanın 3. en büyük katedrali olan Sevilla Katedrali, havuzları ve bahçeleri ile ünlü Maria Luisa Parkı ile Santa Cruz Meydanı bulunmaktadır. Tur sonrası otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak düzenlenecek olan Flamenco Show Turu. (55 Euro). Dansın dile geldiği show Flamenco; alt sınıfın, üst sınıfa olan haykırışı olarak da biliniyor. Bu keyifli turumuzun ardından otelimize transfer



4 Gün: SEVİLLA – FARO – LİZBON

Sabah kahvaltısı sonrası Lizbon ‘a hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında durağımız Faro olacaktır. Portekiz ‘in Atlas Okyanusu ‘na sınır en güney noktası olan Faro, tarih boyunca Roma, Bizans ve Endülüs hakimiyetinde geçen eski bir tarihe sahiptir. Araç trafiğine kapalı caddelerde bulunan mağazalar, Igreja do Carmo başta olmak üzere birçok kilise, Endülüs Emevileri mimarisini yansıtan tarihi evleri ile eski şehir (Cidade Velha) Faro ‘da göreceğimiz yerler olacaktır. Taze balık ve deniz ürünleri ile ünlü Faro ‘da çevre gezisi ve öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Faro gezisi sonrasında Lizbon ‘a doğru hareket ediyoruz. Lizbon ‘a varışımızın ardından panoramik Lizbon şehir turumuzu düzenliyoruz. Şehir turumuzda; Rossio Meydanı, St. Georges Kalesi’nin bulunduğu şehrin tarihi bölümü, Alfama semti, Belem Kulesi, Keşifler Anıtı, Jeronimus Manastırı ve Santa Justa Asansörü görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında otelimize transfer.



5 Gün: LİZBON – (Lizbon Güzelleri Turu) – (Fado Gecesi)

Sabah kahvaltısı sonrası tüm gün serbest zaman. Bu serbest zaman daihlinde arzu eden misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek olan Lizbon Güzelleri Turu ‘na (65 Euro) katılabilirler. Bir tepe üstüne kurulu tarihi şehir Sintra, eşsiz manzarasıyla Cabo da Roca, Atlantik kıyısındaki Cascais, balıkçı kasabası Estoril ve labirent gibi parke taşlı sokaklarındaki beyaz badanalı evleri ile oldukça şirin bir kasaba olan Obidos turumuz esnasında ziyaret edeceğimiz yerler olacaktır. Tur sonrasında Lizbon Şehir merkezine transfer ve kişisel aktiviteleriniz için serbest zaman, ardından rehberinizin bildireceği saatte otele geri dönüş. Akşamı eğlenceli bir ortamda geçirmek isteyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek Fado Gecesi’ne katılma imkanı (yemekli) (75 Euro). Geceleme otelinizde.



6 Gün: LİZBON – NAZARE – FATİMA – AVEİRO – PORTO – (Porto Gece Turu)

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerimizi tamamlıyor ve Nazare ‘ye hareket ediyoruz. Nazare, sahil boyunca sıralanmış 2-3 katlı beyaz badanalı evleri, sahile demirlenmiş ufak tekneleri ile oldukça hoş bir balıkçı kasabasıdır. Cafe ve hediyelik eşya dükkanlarının sıralandığı sahil boyunca gerçekleştireceğimiz gezi esnasında geleneksel kıyafetleri ile gülük yaşamlarını idame ettiren yerel halkın arasına karışmanın keyfini tadacağız. Nazare gezimiz sonrasındaki durağımız Fatima olacaktır. Portekiz ‘in 3 F ‘sinden (Fado & Futbol & Fatima) biri olan Fatima, Katolik Hristiyanlar için dini açıdan oldukça önemli yerler arasındadır. Fatima, 3 çoban çocuğun 1916 ve 1917 yılları arasında 6 farklı mucizevi olay ile eşliğinde Meryem Ana ‘yı görmeleri rivayeti üzerine inşa edilen Fatima Şapel ‘inin 1930 ‘da Vatikan tarafından da onaylanması ile birlikte önemli bir dini merkez haline gelmiştir. Fatima ‘nın tüm caddelerinde yer alan kilise ve katedraller eşliğinde gerçekleştireceğimiz panoramik gezi ardından Aveiro ‘ya doğru yola çıkıyoruz. Portekiz ‘in Atlantik Okyanusu kıyısında bulunan bu kasaba, ticari liman kasabası olmasının da etkisi ile Portekiz ‘in yaşam standardı ve gelir dağılımı açısından en zengin yerleşim birimlerindendir. Aviero ‘da gerçekleştireceğimiz kısa bir çevre gezisi sonrasında Porto ‘daki otelimize transfer ve serbest zaman. Akşam arzu eden misafirlerimiz, Porto ‘yu bir de gece ışıkları altında görebilecekleri ve ekstra düzenlenecek olan Porto Gece Turu ‘na (25 Euro) katılabilirler. Gece turu sonrasında otelimize transfer.



7 Gün: PORTO – GUİMARAES – (Braga Turu) – SALAMANCA

Sabah kahvaltısı sonrasında Porto şehir turumuzu düzenlemek üzere otelden ayrılıyoruz. Portekiz ‘in kuzeyinde yer alan ve ülkenin 2. büyük şehri olan Porto ‘da gerçekleştireceğimiz şehir turumuz esnasında projesini Eyfel kulesine ismini veren Gustave Eiffel tarafından tasarlanan 1. Dom Luis Köprüsü ve Douro Nehri, Porto Ribeirası, Porto ve San Francesco Katedralleri, Porto Meydanı ve Aslanlı Çeşmesi, Özgürlük Meydanı, mavi-beyaz seramik mozaikleri ile özdeşleşmiş Sao Bento Tren İstasyonu, Bolsa Sarayı başlıca görülecek yerler arasındadır. Porto şehir turu sonrasında Guimaraes ‘e hareket ediyoruz. Portekiz ‘in doğduğu yer olarak kabul edilen Guimaraes ‘e doğru hareket ediyoruz. UNESCO Dünya Mirası Listesi ‘nde yer alan Guimaraes, 12. YY ‘da Portekiz ‘İn ilk başkenti olmuştur. Adını yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarından alan Largo da Oliviera Meydanı, Guimaraes Kalesi, Orta Çağ ‘dan kalma harika mimarilere ev sahipliği yapan Rua De Santa Maria caddesi sokağı ve bu sokakta yer alan çeşitli restoran ve dükkanlar görülecek yerler arasındadır. Guimaraes gezimiz sonrasında serbest zaman. Bu serbest zaman dahilinde arzu eden misafirlerimizle ekstra olarak Braga Turu (30 Euro) düzenliyoruz. Braga, katedralleri, kiliseleri, müzeleri ve geleneksel mağazaları ile bizleri karşılayacak. Braga gezimiz esnasında 3. YY ‘da inşa edilen ve restorasyon çalışmaları sayesinde günümüze kadar eski halini koruyarak gelen Braga Se Katedrali, Santa Barbara Bahçesi, 1. YY ‘da tapınak olarak yapılan ve Roma döneminden günümüze uzanan tarihi ile İdolo Çeşmesi ile şehrin tarihi sokakları gezilecek yerler arasındadır. Braga gezimiz sonrasında Salamanca ‘ya hareket ediyoruz. Salamanca ‘ya varışımız ile birlikte şehir turu düzenliyoruz. İspanya ‘nın kuzeybatısında, Tormes Nehri kıyısına kurulmuş olan ve İspanya ‘nın ilk üniversitesi olan Salamanca Üniversitesi ‘ne ev sahipliği yapan şehir etkin bir kültür, ticaret ve ve turizm kentidir. Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile birlikte 1988 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi ‘ne eklenen Salamanca’da gerçekleştireceğimiz şehir turu esnasında Plaza Mayor, Salamanca Üniversitesi, Puenta Romano (Roma Köprüsü), San Esteban Manastırı, Las Duenas Manastırı başlıca görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrasında Salamanca bölgesi otelimize transfer.



8 Gün: SALAMANCA – MADRİD – İSTANBUL

Sabah kahvaltı sonrası serbest zaman. Odaların boşaltılması ve otelden ayrılış işlemleri. Rehberimizin belirleyeceği saatte özel otobüslerimiz ile Madrid Havalimanı’na transfer. Bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasından sonra Pegasus Hava Yolları’nın PC 1100 sefer sayılı uçuşu ile saat 13.35 ’de İstanbul’a hareket. TSİ 19.45 ’de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ‘na varış ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-568-buyuk-portekiz-endulus-ispanya-turu---pegasus-havayollari-ile-7-gece-8-gun.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 26.04.2024 01:20 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.