İstanbul'dan Kuzey Ege'ye Uzanan Yolculuk - 5 Gece 6 Gün Tur Programı

İstanbul'dan Kuzey Ege'ye Uzanan Yolculuk - 5 Gece 6 Gün 

4 Gece 3* Otellerde Konaklama

0-16 yaş 1 çocuk ücretsiz.

Kalkış Yerleri: 21.00 Beylikdüzü Shell istasyonu Marmara park karşısı, 22.00 Ataköy Olimpiyat Evi Önü, 23.00 Mecidiyeköy Divan otel önü, 24.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önü
PROGRAM
1 Gün: İstanbul

21.00 Beylikdüzü Shell istasyonu Marmara park karşısı, 22.00 Ataköy Olimpiyat Evi Önü, 23.00 Mecidiyeköy Divan otel önü, 24.00 Kadıköy Evlendirme dairesi Otoparkı önünden hareketle gece yolculuğu lüks otobüsümüzde. Bursa-Balıkesir üzerinden yolculuğumuzu gerçekleştirirken araç içi yemek paketi ve sıcak soğuk içecek ikramlarımız ile yaklaşık olarak 7 saat sürmekte.



2 Gün: Bergama-Eski Foça-Tekne Turu

Sabah saatlerinde Antik Dönemdeki Pergamon devletinin başkenti olan Bergama’ya ulaşıyoruz. Şehir içinde yapacağımız panoramik tur sonrası Bergama Ovasına hâkim bir tepenin üzerine yapılmış ve Pergamon’nun yönetim merkezi konumundaki Akropol’e çıkıyoruz. Buranın eşsiz manzarası eşliğinde yapılan anlatımlar ve çekilen fotoğraflar sırasında göreceğimiz yerler; Almanya’ya kaçırılan Zeus Sunağı, Anadolu’nun en dik şekilde inşa edilmiş Tiyatrosu, Bakhüs Tapınağı, Bergama Kütüphanesi, Athena Tapınağı olacak. Ardından, Bergama şehir merkezinde bulunan ve Hristiyanlığın 4 İncilinin ve temel kurallarının kabul edildiği, Ekümenik toplantılarının yapıldığı, Anadolu toprakları üzerinde bulunan 7 kiliseden biri olan Kızıl Avluyu görmeye gidiyoruz. Buradaki anlatımların ardından yöreden çıkan Onyx Taşı atölyelerini ziyaret ederek taş hakkında bilgi alıyoruz. Bu güzel Bergama programının ardından bu sefer yolumuz bizleri, antik dönemde Anadolu’da yaşamış, Fransa’nın meşhur sahil kenti Marsilya’yı da kurmuş olan Phokaia’ların başkenti Foça’ya götürüyor. Buradan bineceğimiz teknemizle Foça Tekne Turumuza çıkıyoruz. Bir yandan güneşin ve Ege denizinin tadını çıkarırken bir yandan da mitolojiye konu olmuş, nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının kayalarına yuva yaptığı dünyaca ünlü Siren Kayalıklarını görerek hikâyesini dinliyoruz. Gideceğimiz yerler arasında ise Orak Adası, İncir Adası, İngiliz Burnu koylarında yüzme molaları sonrası tekrar karaya dönerek Foça’dan ayrılıyoruz ve otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 
Konaklama: Berksoy Otel / Bergama



3 Gün: Ayvalık-Cunda Adası-Şeytan Sofrası-Tekne Turu

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası bir saatlik yolculuk ile Cunda (Alibey) Adası’na ulaşıyoruz. Burada Taksiyarhis Kilisesinin yanından geçerek, Arnavut Kaldırımlı taş sokaklarda yapacağımız yürüyüş sonrasında Ayvalık Tekne Turumuza çıkıyoruz. Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu, İncirli Koyu, Alibey Koyu, Tımarhane Koylarını görüp uygun olan koylarda yüzme molaları vereceğiz. Tekne turumuz esnasında körfezin güzel koyları arasında yörenin meşhur balığı papalina - sardalye (sınırsız) ve salatadan oluşan öğlen yemeğimizi alıyoruz. (Ekstra) Tekne turumuzun ardından göz alabildiğine uzanan zeytinlikleri ve koyları kuşbakışı seyretmek için çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık Adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrası’na hareket ediyoruz. Burada Şeytanın Ayak İzini simgeleyen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Midilli Adası’nın da yer aldığı manzaralar eşliğinde hatıra fotoğraflarımızı çekerken çaylarımızı yudumluyoruz. Sonrasında otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 
Konaklama: Assos Nazlıhan Otel



4 Gün: Kaz Dağları

Sabah otelimizde alınan açık büfe kahvaltı sonrasında misafirlerimiz günü deniz ve güneşle baş başa geçiriyorlar. Dileyen konuklarımız gün boyu denize girebilirler. Dileyen konuklarımız ise (Ekstra) Altınoluk’ta bizi bekleyen Jeeplerimize binerek Dünya'nın 2.büyük oksijen deposu olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olan Kaz Dağlarını gezecekler. Avcılar Köyü, Delidere, Ağlayan Çam, Şahin Deresi Kanyonu, Türkmen Pınarı, Cennet Gölü, Ayı Kapıları ve Çoban Merası gezilerini kapsayan, doğa ile içi içe geçirilmiş bir günün ardından otelimize dönüyoruz. Katılan arkadaşlarınızdan duyacağınız övgüler sonrasında, bu aktiviteye katılmadığınıza pişman olabilirsiniz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  
Konaklama: Assos Nazlıhan Otel



5 Gün: Bozcaada - Ayazma Plajı - Yel Değirmenleri

 Otelimizde alınan açık büfe sabah kahvaltısonrasında Bozcaada’ya hareket etmek üzere Geyikli İskelesine varıyoruz.Bizleri Bozcaada’ya götürecek olan feribotu beklerken sahilde çay-kahve keyfi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada'ya varıyoruz. İnanılmaz şirinlikteki Bozcaada dahailk adımımızda bizleri büyülüyor. Adada Rüzgâr Değirmenlerini, Ayazma Plajını, Mermer Burnunu görüp, Göztepe’den panaromik manzarayı izledikten sonra Ceneviz Kalesi ve Sualtı Müzesini gezip Ege’nin enfes balıklarından tadabileceğiniz balık restaurantlarında öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Yemek sonrası dileyen konuklarımızla adanın ılık rüzgârı ile birlikte yürüyüş yapıyoruz. Dileyen konuklarımız serbest zamanı Ayazma Plajı’nda yürüyüş yaparak değerlendirebilirler. Serbest süre sonrası adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişinden sonra deniz kıyısında çaylarımızı yudumlayıp feribota binerek otelimize dönüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
Konaklama: Assos Nazlıhan Otel 
 



6 Gün: Assos-Truva-Gelibolu-İstanbul

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında M.Ö 5. yy. tarihlenen Athena Tapınağının bulunduğu Akropol adını verdiğimiz tepeye çıkıyoruz. Tapınağı gördükten sonra Ege Denizi’nin muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz, görüş mesafesi fazla ise Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adası’nı görebiliyor olacağız. Büyük İskender’in hocası Aristoteles’in felsefe okulunun da bulunduğu Assos’un Akropol’ünü geziyoruz. Buradan panoramik olarak Assos limanını görüyoruz. Ardından tarihte doğu ile batı arasında yapılan ilk savaşa konu olan Truva Antik Kenti’ne ulaşıyoruz. 9 Kez yakılıp yıkılan ve aynı yerde tekrar kurulan antik şehirde; eğimli ve iç içe geçmiş surları, surların ara kapılarını, rampalı kapılarını, sunak, hamam, kanalizasyon ve odeonunu görme imkânı buluyoruz. Truva Antik Kenti gezimizin ardından Çanakkale’ye gidiyor ve feribotla Eceabat’a geçiyoruz. Eceabat’a vardıktan sonra Gelibolu Yarımadası’na ulaşıyoruz. Burada ilk olarak yarımadadaki en büyük anıtımız olan Çanakkale Şehitler Abidesi ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Ardından Çanakkale Savaşları sırasında kahramanlıkları destanlaşan ve tümü ile şehit olan 57. Piyade Alayı şehitlerimizin anısına T.C Kültür Bakanlığınca 1994 yılında yapılan 57. Alay Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Ardından Conk Bayırına çıkıyor ve oradan panoramik olarak Ege Denizini ve Anafartalar Ovasını görme imkânı buluyoruz. Aynı zamanda Conk Bayırında Mustafa Kemal’in saatinin kırıldığı yeri de görüyoruz. Şehitlik gezimizin sonunda Tekirdağ  üzerinden yolumuza devam ediyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka gezide görüşmek üzere sizlere veda ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Şartlar
    Gezi süresi 5 gece 6 gün olup otel konaklaması 4 gecedir. 0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez. Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez. Haftalık turlarımızda araç içerisinde rotasyon uygulanır. Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar seyahat acentesi turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acenta misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde mücbir, öngörülemeyen ve engellenemeyen sebepler nedeniyle değişiklik yapılabilir. Böyle bir durumda tur başlamadan misafir onayı alınır.   


    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-564-istanbuldan-kuzey-egeye-uzanan-yolculuk---5-gece-6-gun.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 25.04.2024 12:02 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.