Safranbolu Yedigöller Karadeniz'in Kuzey Ucu Sinop Yolculuğu Turu Kurban Bayramı Özel Tur Programı

Safranbolu Yedigöller Karadeniz'in Kuzey Ucu Sinop Yolculuğu Turu Kurban Bayramı Özel

Kalkış Yerleri: İstanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul

Belirlenen saatlerde hareketle gece yolculuğumuz başlıyor.

 


2 Gün: Sinop-Düzce-İstanbul-Sakarya-Kocaali

Günün Gezi Noktaları ;
Ilgaz Dağı' ı Milli Parkı
Kadı Nasrullah Camii ve köprüsü
Hükümet Konağı
Şerife Bacı Anıtı
Münire El Sanatları Medresesi
Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi

 
Sabah erken saatlerde ulaşacağımız Ilgaz dağında alacağımız serbest kahvaltının ardından Ilgaz dağındaki aktivitelere katılarak güne enerjik başlıyoruz. Ormanlarla kaplı ve adına şarkılar yazılmış Ilgaz Dağı’nın tertemiz, oksijen dolu havasını soluyabileceğimiz, gezebileceğimiz, zepline yapabileceğimiz serbest zaman sonrasında Ilgaz’dan hareketle Kastamonu’ya hareket ediyoruz. Öğle yemeği için, bütün ürünlerini hiçbir katkı maddesi kullanmadan kendilerinin yaptığı İzbeli çiftliğine ulaşarak Kastamonu’nun meşhur etli ekmeği ile otlu, peynirli, patatesli, yoğurtlu gözlemelerinin, turşularının, köy ayranlarının tadına bakma fırsatı buluyoruz. Kazların, keçilerin, ördeklerin arasında gerçek bir çiftlik hayatını yakından gördükten sonra Kastamonu şehir merkezine iniyoruz. Kadı Nasrullah Camii ve köprüsü, Hükümet Konağı meydanı, Şerife Bacı anıtı gezilerimiz sonrasında Münire El Sanatları Medresesinde vereceğimiz serbest zamanda Kastamonu’nun meşhur Çekme Helvasını da alma imkânı buluyoruz. Kastamonu şehir merkezi gezimizin ardından otobüsümüze binerek Kastamonu kalesinin altında bulunan ve Hacı Bektaş-ı Veli- Hacı Bayram-ı Veli gibi isimlerle birlikte Anadolu kültürünün sac ayaklarından biri olarak anılan ve Şaban-i tarikatının kurucusu olan Şeyh Şaban-ı Veli türbesine gidiyoruz. Türbe ziyaretimiz sonrasında Sinop’a hareket ediyoruz. Kastamonu’nun Taşköprü ve Hanönü ilçelerinden geçerek Dranaz dağlarını aşıyor ve Sinop’ta bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: Sinop

Günün Gezi Noktaları;
Tarihi Cezaevi
Sinop cezaevi
Sinop limanı
Hamsilos Fiyordu
Erfelek Şelaleleri

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Karadeniz’in sahilleri ve şelaleleriyle ünlenmiş bu güzel şehri gezmeye başlıyoruz. Antik çağların önemli düşünürlerinden olan ve bugün ‘’Knizm’’ felsefesinin kurucusu kabul edilen ve Büyük İskender ile karşılaştığında ‘’Dile benden ne dilersen?’’ sorusuna. ‘’Gölge etme başka ihsan istemem’’ diyerek cevap veren Sinoplu Diyojen hakkında bilgi alıyoruz.  Sinop denince akla ilk gelen yer olan Tarihi Cezaevi’ni ziyaret ediyoruz. Sinop cezaevi Sabahattin Ali, Mustafa Suphi gibi birçok edebiyatçı ve siyasetçiye ev sahipliği yapmış bir yerdir. Eski bir kaleden cezaevine dönüştürülmüş bu yapının odalarında gezerken hem cezaevi ile ilgili bilgiler alacağız hem de orada yaşanmış hikayeleri rehberimizden dinleme fırsatı bulacağız. Sinop cezaevi gezimiz sonrasında otobüsümüzle Sinop limana iniyoruz. Sinop limanda vereceğimiz serbest zamanımızda Türkiye’de sadece Sinop şehrinde bir aile tarafından üretilen Boyabat Ezmesini tadabilir, Sinoplu kotarıcılardan sevdiklerinize hediye olarak gemi maketleri alabilirsiniz. Serbest zamanımızın ardından otobüsümüze binerek Sinop’un görselliğiyle ünlü kıyı oluşumu olan Hamsilos Fiyorduna gidiyoruz. Hamsilos fiyordunun büyüleyici manzarasını seyredip fotoğrafladıktan sonra öğle yemeklerimizi Sinop’un meşhur mantıcılarından birinde alarak Erfelek Şelalelerine hareket ediyoruz. Köyler içerisinde yapacağımız yolculuğumuzla ulaşacağımız Erfelek şelalelerinde dileyen misafirlerimiz rehberimiz eşliğinde onlarca şelaleden oluşan ve dik yamaçlardan yürünerek gezilebilen Erfelek şelalelerinde gezebilir, dileyen misafirlerimiz tesislerin bulunduğu noktada çay kahve içerek vakit geçirebilirler. Erfelek şelalesi gezimizin ardından Sinop’a geri dönüyoruz ve Sinop Limanda vereceğimiz serbest zamanın ardından programımızı tamamlayarak otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Safranbolu-Sinop

Günün Gezi Noktaları;
Horma Kanyonu
Küre Dağları Milli parkı
Ilıca Şelalesi
Valla Kanyonu

Sabah otelde aldığımız kahvaltı sonrasında Daday-Eflani yolunu kullanarak Kastamonu’nun Kanyonlar cenneti olarak bilinen Pınarbaşı ilçesine ulaşıyoruz. İlk durağımız yürüme parkuru oldukça rahat olan ve akarsular tarafından oldukça farklı kaya şekilleriyle karşılaşacağımız, yemyeşil ormanın içerisinde gizlenmiş olan Horma Kanyonu oluyor. Horma Kanyonu itibari ile Küre Dağları Milli parkı sınırları içerisine girmiş bulunuyoruz. Avrupa da sadece altı noktada bulunan ve yabanıl hayatın aktif bir şekilde korunarak devam etmesinin sağlandığı ‘Pan Parks’ları arasında olan bu coğrafyada kendinizi harika hissedecek ve doğaya duyduğunuz özleme son verebileceksiniz. Horma Kanyonu içerisinde yapacağımız yürüyüş sonrasında tekrardan aracımıza binerek Ilıca Şelalesine ulaşıyoruz. Ilıca şelalesi gezimizin ardından Ilıca Şelalesi girişindeki işletmelerde öğle yemeği yiyebileceğimiz bir serbest zaman sonrası Küre Dağları içerisindeki yolculuğumuz devam ediyor ve Türkiye’nin en büyük Kanyonu olarak bilinen Valla Kanyonuna gidiyoruz. Dağların ve köylerin içerisinde yapacağımız muhteşem bir yolculuk sonrası Muratbaşı Köyü’ne ulaşarak Valla kanyonu seyir terasına doğru yürüyüşe başlıyoruz. Hafif bir trekking hissi yaratacak bu yürüyüşümüz önce köy içerisinden ardından ormanlık alanlardan geçerek seyir terasında sonlanacak. Seyir terasının bulunduğu noktadan Valla kanyonunu fotoğraflayıp dağların görkemine kendimizi bırakabileceğiz. Valla kanyonu gezimiz sonrasında konaklamak üzere Safranbolu’ya hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve Konaklama otelimizde.



5 Gün: Bolu-Safranbolu-Amasra

Günün Gezi Noktaları;
Cinci Hamamı

Köprülü Camii
İzzet Mehmet Paşa Camii
Akçasu Kanyonu
Demirciler Çarşısı
Amasra kalesi
Kemere Köprüsü

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Safranbolu’yu geziyoruz. Unesco tarafından 1994 yılında koruma altına alınmış ve 18.-19.Yy Osmanlı dönemi mimari etkilerin en iyi şekilde korunduğu bu görsel şölen şehrinde yapacağımız yürüyüşümüz sırasında, Cinci Hamamı, Köprülü Camii, İzzet Mehmet Paşa Camii, Akçasu Kanyonu, demirciler çarşısı, Arasta gezip göreceğimiz yerler arasında olacak. Gezimizin ardından Safranbolu’nun dünyaca meşhur lokumlarının tanıtılacağı ve tadına bakarak satın alabileceğimiz lokumcuların en eskisi olan İmren Lokumlarına uğruyoruz. Alışverişlerimiz sonrasında otobüsümüze binerek öğle yemeklerimizi yemek üzere Batı Karadeniz bölgesinin en meşhur kıyı yerleşimi olan Amasra’ya hareket ediyoruz. Yolculuğumuz içerisinde Ağaçların oluşturduğu tünellerden geçerek doğanın en keyifli haline şahitlik edeceğiz. Fatih Sultan Mehmet’in gördüğü zaman ‘’ Lala Lala çeşm-i cihan bu mu ola? ‘’ dediği noktadan Amasra’yı fotoğraflayarak meşhur balıkçılarından birisinde öğle yemeklerimizi yiyoruz. Öğle yemeğimiz sonrasında Amasra kalesi, Kemere Köprüsü, Sormagir kapısı, zindan kapısı, tavşan adasını (Panoramik) görüp fotoğraflayacağımız yürüyüşümüz Çekiciler çarşısında vereceğimiz serbest zamanla sonlanacak. Serbest zamanda Manda tereyağı, ahşap oyma işçilikleri, tel kırma işçiliklerine dair ürünleri bulabileceksiniz. Dileyen misafirlerimiz ise sahilde Amasra manzarasında çaylarını kahvelerini yudumlayabilecekler. Amasra gezimiz sonrasında Çaycuma- Devrek – Mengen güzergahından Bolu’ya ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



6 Gün: Bolu-Düzce-İstanbul-Sakarya

Günün Gezi Noktaları
Abant Gölü
Yedi Göller
Cennet Gölü


Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Göller şehri olarak da bilinen Bolu’ da ilk uğrak noktamız olan Abant gölüne ulaşıyoruz. Abant gölünde serbest zaman ve göl kenarında yürüyüş ve çeşitli aktivitelerden (bisiklet kiralama, Ata Binme, Göl kenarındaki kafelerde çay kahve içebilme imkânı vb) faydalanabileceğimiz serbest zamanımızı veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından belirtilen saatte otobüsümüzde buluşarak Bolu şehir merkezine ulaşıyoruz ve Batı Karadeniz bölgesinin en zengin bitki örtüsüne sahip olan, ayrıca tabii yaşam alanı olan Yedigöller bölgesine minibüslerle hareket ediyoruz.(EKSTRA) Yedi tane doğal (Nazlı, Sazlı, Derin, Serin, Büyük, Küçük, Kuru) bir tane yapay göl göreceğimiz göller arasında. Yedigöllerde yapacağımız orman içi keyifli yürüyüşün ardından geldiğimiz yoldan geri dönüyoruz. Bolu merkezde otobüsümüze binerek Bolu şehir merkezine oldukça yakın bir noktada bulunan,  ‘’ Cennet Göl ‘’ olarak da bilinen Gölcük Gölü’ne gidiyoruz. Çam ormanları arasında bulunan 1206 mt yükseklikte yer alan, kuş sesleri ve mis kokulu orman içerisinde bulunan Cennet gölü etrafında dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilir, dileyen misafirlerimiz Golf arabaları ile göl etrafında tam bir tur gerçekleştirebilirler. Gölcük Gölünde vereceğimiz serbest zaman sonrası turumuzu sonlandırıyor ve dönüş yolculuğuna başlıyoruz. Bir başka Jolly Tur organizasyonunda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • 20:00 Beylikdüzü Shell Benzin İstasyonu
    • 21:00 Merter Metro istasyonu İspark
    • 22:00 Gayrettepe Metro Durağı Önü Büyükdere Cad.
    • 23:00 Zeynep Kamil Oto Pazarı
    • 23:20 Kartal Yemek Center

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-523-safranbolu-yedigoller-karadenizin-kuzey-ucu-sinop-yolculugu-turu-kurban-bayrami-ozel.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 19.04.2024 06:57 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.