Orta Avrupa Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Budapeşte

Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde gerçekleştireceğimiz biniş kartı, bagaj teslimi ve pasaport kontrolü işlemlerinin ardından uçağın bekleme kapısında rehberimizle buluşuyoruz. Ardından tarifeli sefer ile Budapeşte uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızı takiben havalimanında bizleri bekleyen özel aracımıza geçiyor ve şehre doğru hareket ediyoruz. Şehir turumuzda Erszebet Köprüsü, Gellert Tepesi, Balıkçılar Kulesi, St. Mathias Katedrali, Zincirli köprü, Opera Binası ve Kahramanlar Meydanı görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası ziyaret etmek üzere Gül Baba Türbesi’ne yola çıkıyoruz. Gül Baba 1526 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın daveti üzerine Buda seferine katılır. Buda’nın fethinden sonra Gül Baba geri dönmez ve Buda’da 10 yıl yaşar. 1 Eylül 1541 yılında ölür. Evliya Çelebi’nin anlattığına göre Gül Baba’nın cenaze namazına Kanuni Sultan Süleyman dâhil 200.000 kişi katılır. Yerel halk tarafından çok sevilen Gül Baba için inşa edilen bu türbede dua için vereceğimiz serbest zamanın ardından akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Konaklama otelimizde.



2 Gün: Budapeşte

Otelimizde alacağımız kahvaltıyla güne başlıyor ve ardından Budapeşte Türk Şehitliği’ne hareket ediyoruz. Dünya Savaşı sırasında Galiçya cephesinde 1916-1917 yıllarında Alman Güney Ordusu’na bağlı olarak görev yapan 15. Türk Kolordusu çok sayıda şehit verir. Galiçya ve Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde şehit düşen askerlerin bazılarının naaşları, 1926 yılında kurulan Budapeşte Türk Şehitliği’ne nakledilir. Budapeşte Türk Şehitliği’nde on biri meçhul asker olmak üzere toplamda 480 mezar var. Dua için vereceğimiz serbest zamanın ardından Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan Estergon Kalesi’ne hareket ediyoruz. Avusturya ile Osmanlı arasında Macaristan’ın kontrolü için yapılan kanlı savaşlar sonrasında 1543 yılında Osmanlı kontrolüne geçen bu kale, daha sonradan 2 defa daha el değiştirecektir. II. Viyana kuşatması sonrası 1683 tarihinde Osmanlı’dan tamamen bağımsızlığını kazanan bu kaleyi ziyaret ettikten sonra Visegrad üzerinden Szentendere Artistler Köyü’ne gidiyoruz. Macaristan’ın tüm hediyelik eşyalarını uygun fiyatlarla alma imkanına sahip olacağınız serbest zaman sonrasında Budapeşte’ye geri dönüyoruz. Akşam gerçekleştireceğimiz tekne turu için limana varıyoruz. Dünyanın en görkemli nehirlerinden biri olan Tuna Nehri üzerinde tekne turumuzu yaparken meşrubat ikramımız olacaktır. Avrupa’nın en güzel gece aydınlatmalarının yapıldığı Budapeşte’de Buda ve Peşte yakalarını en güzel açılardan fotoğraflama fırsatı bulacaksınız. Turumuz sonrası akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Konaklama otelimizde.



3 Gün: Budapeşte

Otelimizde alacağımız kahvaltıyla güne başlıyor ve ardından Peç şehrine hareket ediyoruz. Varışımızı takiben yapacağımız şehir turumuzda, Cella Septichora Müzesi, şehrin meydanı olarak bilinen Szechenyi meydanı, Macaristan’da minaresiyle beraber bozulmadan günümüze kadar gelen tek cami olan Yakovalı Hasan Paşa Camii, sonradan kiliseye dönüştürülen Gazi Kasım Paşa Camii, Saint Peter ve Paul Katedrali, yerel halk tarafından mucizevi bir kişilik olarak tanınan İdris Baba’nın Türbesi ve Türk Su Kuyusu görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrasında Zigetvar şehrine yola çıkıyoruz. 46 yıllık saltanatı boyunca 13 büyük sefere çıkmış ve savaş alanında şehit olmuş birkaç Osmanlı padişahından biri olan Kanuni Sultan Süleyman’ın şehit düştüğü şehre varışımızı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Turumuzda Kanuni Sultan Süleyman’ın fethini göremeden şehit olduğu Zigetvar Kalesi, kuşatma sırasında Macar ordusunun komutanı olan Zrinyi Miklos heykeli ve 99 yıllığına Budapeşte’de bulunan Türkiye Büyükelçiliğine kiralanan Türk – Macar Dostluk Park’ı görülecek yerler arasındadır. Bu parkta ayrıca Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının defnedildiği mekanı ziyaret edip dua için serbest zaman vereceğiz. Ziyaretimizin ardından Budapeşte’ye geri dönüyoruz. Akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Konaklama otelimizde.



4 Gün: Budapeşte - Bratislava - Viyana

Otelimizde alacağımız kahvaltıyla güne başlıyor ve ardından Bratislava’ya hareket ediyoruz. Kişi başı 25.000 €’luk milli gelirle Avrupa’nın en zengin başkentlerinden olan Bratislava şehir turumuzda; nehir kıyıları, Bratislava Kalesi, St. Martin Katedrali, eski şehir merkezi, Parlamento Binası, Slovak Devlet Tiyatro Binası ve Mozart’ın 6 yaşında konser verdiği tarihi bina görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanın ardından Viyana’ya yola çıkıyoruz. Atalarımızın 2 defa kuşattığı, tarihin akışını değiştiren bu şehre varışımızı takiben şehir turuna başlıyoruz. Turumuz esnasında Opera, Üniversite, Parlamento Binası, Tiyatro, Prater, Holfburg, Müzeler bölgesi, Belediye Binası, Aziz Stephan Bazilikası ve alışveriş caddesi görülecek yerler arasındadır. Panoramik turumuz sonrası Türk Tabyası Park’ını ziyaret ediyoruz. Tipik Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Yunus Emre Çeşmesi’ni görme fırsatı buluyoruz. Son olarak Viyana’yı panoramik olarak görebilme fırsatı bulacağımız, II. Viyana Kuşatması’nda Osmanlı’nın Otağ-ı Hümayun’u kurduğu Kahlenberg Tepesi’ne çıkıyoruz. Turumuz sonrası akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Konaklama otelimizde.



5 Gün: Viyana

Otelimizde alacağımız kahvaltıyla güne başlıyor ve ardından Mayerling, Seegrotte ve Baden Gezisi için hareket ediyoruz. Nazi Almanya’sının 2.Dünya savaşında, jet fabrikası olarak da kullandığı Avrupa’nın en büyük yer altı gölü olan Seegrotte’de tekne turu yapıyoruz. Viyana’nın muhteşem ormanları arasından geçerek ulaşacağımız Baden Şehri, Beethoven'in 9. Senfonisi'ni bestelediği, kaplıcalar ve tabiat şehri olarak bilinmektedir. Turumuz sonrasında Schönbrunn Sarayı’nın Bahçelerini ziyaret ediyoruz. Ziyaretimizin ardından akşam yemeğimizi almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Yemek sonrası otele transfer. Akşam arzu eden misafirlerimiz rehberimiz ile birlikte konser turunu gerçekleştirebilirler. Tur sonrası otele transfer. Konaklama otelimizde.



6 Gün: Viyana - Prag

Otelimizde alacağımız kahvaltıyla güne başlıyor ve ardından Prag’a hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte gerçekleştirilecek şehir turumuzda Küçük Mahalle, üzerinde Osmanlı Askeri figürü bulunan Charles IV. köprüsü, Eski şehir meydanı ve bir başka Osmanlı figürünün daha bulunduğu dünyaca ünlü Astronomik Saat Kulesi görülecek yerler arasındadır. Turumuz sonrası akşam yemeğini almak üzere lokal restorana hareket ediyoruz. Akşam yemeği sonrası otelimize transfer oluyoruz. Oda dağılımı ve yerleşmenin ardından serbest zaman. Konaklama otelimizde.



7 Gün: Prag - İstanbul

Otelimizde alacağımız kahvaltıyla güne başlıyoruz. Ardından Karlovy Vary Gezisi. Kentte sıcaklıkları 30-72 C arasında değişen 12 termal kaynak bulunmaktadır. Dvorak’ın, Mozart’ın, Goethe’nin, Beethoven’ın, Puşkin’in evlerini görecek, 12 farklı termal suyun çıktığı termal galerileri ziyaret edeceğiz. Ayrıca kristal, porselen, granit, kehribar taşlarının ve diğer geleneksel Çek hediyelik eşyalarının satıldığı fabrika satış mağazalarında alışveriş yapma imkanına sahip olacaksınız. İçilebilir termal özelliği olan doğa harikası Karlovy Vary’de birbirinden şifalı ürünlerin, kremlerin satıldığı mağazaları rehberiniz eşliğinde gezebilirsiniz. Gezi sonrası rehberinizin belirteceği saatte havalimanına transfer oluyoruz. Biniş kartı, bagaj teslimi ve pasaport kontrolü işlemlerinin ardından uçak bekleme kapısına geçiyoruz. Tarifeli sefer ile gerçekleştirilecek olan İstanbul uçuşumuzun ardından varışımızla birlikte bu güzel seyahatimiz sona eriyor. Bir başka Acente programında siz değerli misafirlerimizle buluşmak üzere.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Genel Şartlar ve Önemli Bilgiler

    Ödeme gerçekleştirilen günkü güncel döviz kurları geçerlidir.

     

    Uçak bileti ve rehber iletişim bilgileri tur hareketinden 48 saat önce iletilecektir.

     

    Acente, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acente, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu saat değişme riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. Havayolundan veya misafirden kaynaklı olarak, yurt içi iç hat uçuşlarını/bağlantılarını kaçırmasından kaynaklanan aksaklık ve/veya doğabilecek problemlerden Acente sorumlu tutulamaz.

     

    Rehberleriniz gerekli gördüğü takdirde ekstra turların günlerinde ve güzergahlarında değişiklik yapabilir. Yeterli kişi sayısı oluşmadığı takdirde ekstra turlarda fiyat değişikliği olabilir ya da turlar gerçekleştirilmeyebilir.

     

    Programda belirtilen oteller müsaitliğe bağlı olarak aynı kategoride farklı otellerle değiştirilebilir.

     

    Gezimiz, minimum 40 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi gezi hareket tarihinden 20 gün öncesidir ve size acenteniz tarafından bildirilecektir. Yetersiz katılım olması durumunda, Acente farklı tur operatör(ler)üyle, programın içeriğini değiştirmemek üzere, ortak operasyon yapabilir ve birden çok acenta misafiri, aynı programı gerçekleştirmek üzere birlikte seyahat edebilir.

     

    Programlarımızdaki uçak biletleri gidiş-dönüş tek bilet olarak düzenlenmektedir. Bilet üzerinde bulunan bir uçuşun kaçırılması ve/veya kullanılmaması durumunda, devamındaki diğer uçuş(lar) da otomatik olarak yanabilir. İlgili durumda havayolu firmasının kuralları geçerlidir.

     

    Rezervasyon/kayıt esnasında, seyahat edilecek pasaportta geçen isim-soyisim, doğum tarihi, pasaport numarasının bildirilmesi ve sisteme girilmesi gerekmektedir. Uçak biletleri bu bilgilere göre kesilmektedir. Hatalı bilgilerden oluşacak uçak bileti iptal veya değişikliklerinin ceza bedelleri misafirin sorumluluğundadır.

     

    Yurtdışına çıkışta, 10 yıldan eski olmayan ve seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olan, yırtık ve yıpranma olmamış pasaport harici pasaportlar ile girişlere/çıkışlara izin verilmemektedir.


    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-473-orta-avrupa-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 29.03.2024 14:04 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.