Küçük Avrupa Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Cuma - Cumartesi Istanbul – Selanik - Igoumenitsa – Bari

22.00  da Istanbul Bakırköy Omur’den  hareket ederek  İpsala gumrugune varış, pasaport ve çıkış işlemlerimizi tamamladıktan sonra rahat bir yolculukla sabah 6:00 da Kavala’ya varış . Sabah kahvaltısı sonrası Selanik’e doğru yolumuza devam  ediyoruz varışımızı takiben  sehir turunda ; Atatürk’un evi , Venizolos Meydanı , Aristoteles Meydanı , Beyaz Kule , kordon görülecek yerler arasında olacaktır. Serbest zamanı takiben  Igoumenitsa limanına hareket ediyoruz. Yaklaşık 360 kmlik bir seyahat sonrası varış ve yapılacak gümrük işlemlerini ardından grubumuz için ayırtılmış 4 lü İç Kabin  yerleşme ve 23:50’de hareket. Gecemiz feribot yolculuğu ile geçecektir.



2 Gün: Pazar Bari-Napoli-Pompei – Roma

Sabah yerel saat ile tahmini 08.30’da İtalya’nın Liman kenti Bari’ye varışı takiben otobüsümüz ile panoramik turumuzu yaptıktan sonra  İtalya’nın en farkli sehri olan Napoli’ye  hareket ediyoruz. Napoliye varış ve gezimizin başlangıcı. Napoli’de  Castello nuovo , Santa Lucia , Vittoria Emanuella galleria nın benzeri Galleria Umberto  ve Pleibiscito Meydanlarını gördükten sonra Pompei ziyareti için hareket ediyoruz ; Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde kurulmuş olan ve dünyanın günümüze dek eski halini en iyi yansıtacak biçimde korunmuş olan sayılı antik kentlerinden Pompei’de yanar dağ patlaması sonucu kalıntı haline gelmiş dükkânlar, köylülerin yaşamış oldukları evler, anfi tiyatro, şehir meydanını ziyaret ettikten sonra Pompei den ayrılarak yaklaşık 3 saat  süren yolculuk sonrasında Roma’ya varış ve otelimize yerleşme. Geceleme otelimizde



3 Gün: Pazartesi Roma

Sabah kahvaltımızdan sonra  Roma şehir turumuzda görülecek yerler arasında; Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen Vatikan ve San Pietro Katedrali, en yüksek kubbesi 136 metreye kadar ulaşan ve bir Mimarlık harikası olan bu kilisede dünyaca ünlü heykeltıraş Michelangelo’nun yaptığı İsa’nın çarmıha gerilmesinden sonra, bedeninin Meryem Ana’nın kucağında can verdiği anı resmeden heykeli görüyoruz. Pieta , Collosseo, Roma Forumu,  Circo Massimo yarış alanı, Mussolini’nin halka seslendiği Venedik Meydanı, Vittoriano Zafer Anıtı, Aşk çeşmesi (Fontana di Trevi) ve İspanyol Merdivenleri (Piazza Spagna) bulunmaktadır. Şehir turumuzun ardından alişveriş icin serbest zaman.  Geceleme otelimizde.



4 Gün: Salı Roma – Siena – Pisa - Montecatini

Kahvaltıdan sonra   Toscana bölgesine hareket ediyoruz  ; Toslana bölgesini karakteristik özellikleriyle tanıma fırsatı bulacağınız bu gezide ortaçağ şehir merkezleri, pitoresk manzaralar, üzüm bağları ve essiz tatlar sizi bekliyor. Ortaçağda İtalya’nın dört büyük liman şehirlerinden biri olan Pisa, Dünya’nın her kösesinde bilinen ve göreni şaşkınlığa sevk eden eğik can kulesiyle sizi karşılıyor. Piazza dei Miracoli, yani Mucizeler Meydanında Santa Maria Assunta kilisesi ve Vaftizhane de görülecektir. Eğik kuleye destek olurken çekilen fotoğraflar ve yapılabilecek hediyelik eşya alış-verişinden sonra gezimize devam ediyoruz. Siena şehri Avrupa’nın en büyük meydanlarından biri olan Piazza del Campo ve Ortaçağ’dan kalma yapıları ve dar sokaklarıyla sizleri karşılıyor. Avrupa’nın en büyük tarihi merkezlerinden birine sahip şehirde geleneksel "Palio” at yarışları her yıl binlerce izleyiciyi çekmekte. Yapılacak tanıtım turunda Siena Katedrali, Palazzo Publico, Baptisterio ziyaret edilecek. Aksam serbest  ve gecelememiz Toscana bölgesinin termal kenti  Montecatini deki otelimizde  .



5 Gün: Carsamba Floransa

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve grubumuzu bekleyen özel otobüsümüz ile Floransa’ya hareket ediyoruz. Şehre varışın ardından, panoramik şehir turunu gerçekleştiriyoruz. Bu turumuzda, Arno Nehri, Ponte Vecchio Köprüsü, Uffizi Sanat Galerisi, San Giovanni Battista Vaftizhanesi, Santa Maria del Fiore Katedrali ve Signoria Sarayı görülecek yerler arasındadır. Gezi sonrası şehir merkezinde serbest zaman misafirlerimiz zamanlarını şehri daha yakından tanıyarak ve alışveriş yaparak değerlendirebilirler. Saat 18:00’da  otelimize donuyoruz . Geceleme otelimizde.



6 Gün: Persembe Verona-Garda gölü-Sirmione

Sabah kahvaltımızın ardından bavullarımızla otelden ayrılarak  Verona - Garda - Sirmione turumuz için hareket ediyoruz İlk durağımız Verona. Yapılacak olan Verona şehir turunda tarihi arena, Erbe Meydanı, Dante Meydanı, Scaligeri Kilisesi ve Juliet'in evi bulunmaktadır. Ardından İtalya'nın ve Avrupa'nın en büyük göllerinden Garda Gölü'nün kıyısında muhteşem doğası ve kale içi ile Sirmione Kasabası gezisi. Gezimizin ardından Venedik-Mestre’de bulunan otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde



7 Gün: Cuma Venedik

Sabah kahvaltı sonrası kanallar sehri Venedik’e hareket ediyoruz , varışı takiben  yapılacak olan panoramik Venedik şehir turunda San Marco Katedrali ve Meydanı, Dükler Sarayı, Canale Grande, İç Çekme koprusu , çan kulesi  ve Rialto Köprüsü görülecek yerler arasındadır. Turumuzu Venedigin olmazsa olmazı Gondol gezisi yapılacak.. Şehir turumuzun bitiminde serbest zaman. Saat 18:00’de otele hareket. Dileyen misafirlerimiz Venedik’te kalıp kendi imkanları ile geç saatte otele dönebilirler. Geceleme Mestre - Venedik’te otelimizde.



8 Gün: Cumartesi Venedik – Belgrad

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından Sırbistan’ın başkenti, eski Yugoslavya’nın ve önemli Osmanlı eserlerinin bulunduğu Belgrad’a hareket. Belgrad’a Varışın ardından panoramik şehir turumuz sırasında Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Şehir turu sonrası otelimize transfer, oda dağılımı, yerleşme, konaklama ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.



9 Gün: Pazar Belgrad – Sofya - Istanbul

Sabah kahvaltımız ardından Sofyaya yola cikis . Varis sonrasi Sofya panoramik şehir turumuza başlıyoruz.Panoramik şehir turumuz esnasında görülecek yerler arasında Görülecek yerler arasında Balkanların en büyük kilisesi olan Alexsander Nevski Katedrali , Milli kütüphane, Sofya Üniversitesi, Eski kraliyet sarayı, Neo klasik stilinde yapılmış olan Milli Bulgar Tiyatrosu, Arkeoloji müzesi, Eski Sofya - Sendika şehri, Rotonda Kilisesi bulunmaktadır.Panoramik turmuzun ardından Istanbula hareket ve turumuzun sonu.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-390-kucuk-avrupa-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 20.04.2024 10:31 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.