Bükreş & Transilvanya Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: İstanbul – Bükreş

Akşam saat 21.00’de Kadıköy evlendirme dairesi, saat 21:30’da Mecidiyeköy Bambi Cafe Önü ve saat 22.00 de Bakırköy Ömür Plaza önü, 22:30’da Beylikdüzü Marmara Park AVM önünden hareket ile yola çıkıyoruz. (Kalkış saatlerinden en geç yarım saat önce belirtilen yerlerde bulunmanız gerekmektedir.) Yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından Kapıkule sınır kapısına varışımızda gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması ve ardından Bulgaristan’a geçerek, Rusçuk’a doğru yol alıyoruz. Romanya sınırındaki gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması.



2 Gün: Bükreş

Sabah saatlerinde Bükreş’e varışı takiben yapılacak olan Panaromik şehir turunda; Zafer Takı, İhtilal ve Üniversite Meydanları, Milli Tiyatro, Çavuşesku tarafından yaptırılan, Pantegon’dan sonra Dünya’nın 2. Büyük Yönetim Binası Parlemento Sarayı’nı, Atatürk Büstü, Eski Hanı, görüyoruz. Tur sonrasında vereceğimiz serbest zaman ardından otelimize transfer, yerleşme ve geceleme. Öğleden sonra dileyenler ekstra olarak düzenlenen Terme Termal Havuz turuna katılabilir. 29-30 C oda sıcaklığında 9 devasa Termal Eğlence Havuzu, 6 Sauna ve 4 Buhar Odasından oluşan modern konseptli termal merkez, içerisindeki 800.000 ağaç ile Romanya’nın en büyük botanik bahçesi olma özelliğini taşıyor. Rehberimiz eşliğinde bu termal merkezde çok keyifli 4 saat geçiriyoruz. (50.-€) Sonrasında otele dönüş. Akşam dileyenler rehberimizin düzenleyeceği Romen gecesine katılabilir.

(Fix Menü + 2 İçki: 45.-€)



3 Gün: Bükreş – Transilvanya

Sabah kahvaltısı ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Transilvanya & Şatolar Turuna katılabilirler (50.-€) turumuz için otelden çıkış yapıyoruz ve yaklaşık 2 saatlik yolculuğumuzun ardından müthiş doğal ve tarihi güzellikleri içinde barındıran Sinaia şehrine ulaşıyoruz. Turumuza ilk olarak Avrupa’nın en güzel şatolarından biri olan Peleş şatosunu ziyareti ile başlıyoruz. Burayı ziyaret ettikten sonra Bran şehrine hareket ediyoruz ve burada Osmanlı tarihinde Kazıklı Voyvoda olarak bilinen III.Vlad'ın Kont Drakula filmlerine konu olmuş ve vampir efsanesinin doğduğu gizemli Sarayını ziyaret ediyoruz. Misafirlerimiz burada meşhur isli peynirin (Kaşkaval) tadına bakabilirler ve hediyelikçilerde alışverişlerini yapabilirler. Sonrasında tarihi güzellikleri ve kafeleriyle ünlü Braşov şehrine hareket ediyoruz. Ortaçağ Alman Rokoko üslubunda inşa edilmiş tarihi yapıların yer aldığı bu güzel şehirde Kara Kilise, Şehir surları, korunmuş dar sokakları başlıca göreceğimiz yerler arasındadır. Vereceğimiz serbest zaman ardından Bükreş’e otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.



4 Gün: Bükreş – Veliko Tarnovo – İstanbul

Sabah kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyor, Rusçuk sınır kapısından Tuna Nehri’nin üzerinde bulunan Dostluk Köprüsü’nü geçerek, Eski Bulgar başkenti Veliko Tarnovo şehrine yol alıyoruz. Veliko Tarnovo’ya varışımıza müteakip yapacağımız panoramik şehir turunda; 11. Yüzyıldan kalma Tsarravets Kalesi, Eski Osmanlı eserlerinden Hapishane Müzesi, Türk-Osmanlı mimarisi evlerin oluşturduğu Gurko sokağı ve Türk ustaların el emeklerini sergiledikleri Samovodska Çarşısı göreceğimiz yerler arasındadır. Öğlen yemeği ve alışveriş için vereceğimiz serbest zaman sonrasında İstanbul’a hareket ediyoruz. Kapıkule sınır kapısından Türkiye’ye giriş ardından yaklaşık 3 saatlik bir yolculukla, gece yarısından sonra, sabaha karşı saatlerde İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile…



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-387-bukres-transilvanya-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 29.03.2024 05:34 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.