Belgrad & Sofya Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri:
PROGRAM
1 Gün: Perşembe | İstanbul – Belgrad

Akşam saat 21.00 de Kadıköy evlendirme dairesi, saat 21.30’da Mecidiyeköy Bambi Cafe Önü ve saat 22.00 de Bakırköy Ömür Plaza önü, 22:30’da Beylikdüzü Marmara Park AVM önünden hareket ile yola çıkıyoruz. (Kalkış saatlerinden en geç yarım saat önce belirtilen yerlerde bulunmanız gerekmektedir.)  Yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından Kapıkule sınır kapısına varışımızda gümrük ve pasaport işlemlerinin tamamlanması ve ardından Bulgaristan’a geçerek, Plovdiv ve Sofya üzerinden Sırbistan’a yol alıyoruz.



2 Gün: Cuma | Belgrad

Sabah saatlerinde canlılığın ve hareketliliğin sembolü, Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a varışımızı takiben yapacağımız şehir turunda, Aziz Sava Katedrali, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi, Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Panoramik yürüyüş turumuz ardından Knez Mihailova caddesinde vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize transfer ve yerleşme. Geceleme Belgrad’daki otelimizde. Dileyen misafirlerimiz akşam ekstra olarak düzenlenecek müzikli ve eğlenceli Sırp Gecesi programına katılarak hem Sırp mutfağını yakından tanıma, hem de balkan ezgileri eşliğinde keyifli bir gece geçirebilirler. (45.-€ | Fiks Menü Yemek & 2 İçki) Dileyen misafirlerimiz, sabahın ilk ışıklarına kadar Belgrad’ın meşhur gece hayatında keyifli zaman geçirebilirler.



3 Gün: Cumartesi | Belgrad – Voyvodina (Karlofça – Novisad)

Sabah kahvaltı ardından şehri keşfetmek için tam gün serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek Voyvodina - Karlofça & Novisad Turuna katılabilirler. (50.-€) Bu turumuzda Sırbistan'ın Voyvodina eyaletini ziyaret edeceğiz. Voyvodina, Sırbistan'ın en kuzey sınırında yer almakta olup, ekonomik olarak Sırbistan'ın en gelişmiş bölgesidir. Turumuzda ilk olarak Sremski Karlovci (Karlofça) kasabasına uğruyoruz. Geçmişi M.Ö. 7000 yılına kadar dayanan kasaba, tarihte her zaman önemli bir yer edinmiştir. İlk Sırp ortaokulu ve yüksekokulu burada kurulmuş, 1922'ye kadar da Sırp Ortadoks Kilisesi'nin merkezi olmuştur. Şehir meclisi, Katolik Kilisesi, Dört Aslan Çeşmesi göreceğimiz diğer önemli eserlerdir. Kasaba, 1699 yılında imzalanan Karlofça Anlaşması ile Osmanlı tarihinde de önemli bir yer tutar. Anlaşmanın imzalandığı tepede yer alan Barış Şapelini de ziyaret ediyoruz. Verilecek kısa serbest zamanda Karlofça'nın meşhur balından satın alabilirsiniz. Burada yapacağımız turun ardından Voyvodina Eyaleti’nin başkenti Novi Sad’a doğru hareket ediyoruz. Kısa bir yolculuğun ardından ilk durağımız Petrovaradin Kalesi olacak. Kısa bir yürüyüş turu ile gezeceğimiz kaleden muhteşem Novi Sad manzarası etkileyicidir. Daha sonra Novi Sad'ın merkezine hareket. Albert Einstein'ın da bir süre yaşadığı şehirde yapacağımız yürüyüş turu sırasında özgürlük meydanı, Svetozar Miletiç Heykeli, Katolik Katedrali, Ortodoks Aya Yorgi Katedrali, Aya Nikola Kilisesi ve Sinagog panoramik olarak görülecek yerler arasındadır. Şehrin keyfini çıkarabilmek için vereceğimiz serbest zaman ardından Belgrad’daki otelimize dönüş ve geceleme. Dileyen misafirlerimiz, sabahın ilk ışıklarına kadar Belgrad’ın meşhur gece hayatında keyifli zaman geçirebilirler.



4 Gün: Pazar| Belgrad & Sofya

Sabah erken alacağımız kahvaltı sonrası 08.00’de otelden ayrılıyor ve Sofya’ya yol alıyoruz. Öğlen saatlerinde Sofya’ya varışımıza müteakip, öğlen yemeği için vereceğimiz serbest zaman sonrasında yapacağımız şehir turunda; Banyabaşı Camii,  St. Nedelya Kilisesi, Rotunda Kilisesi, Başbakanlık ve Parlemento Binaları, Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, Aleksandır Nevski Katedrali, Sofya Üniversitesi ve ulusal kültür sarayı ve Mimar Sinan tarafından tasarlanan görülecek yerler arasındadır. Tur bitiminde İstanbul’a hareket ediyoruz. Yaklaşık 4 Saatlik bir yolculukla Bulgaristan Kapitan Andreovo ve Kapıkule sınır kapılarından geçerek Türkiye’ye giriş sonrasında yaklaşık 3 saatlik bir yolculukla, gece yarısından sonra, İstanbul’a varış ve turumuzun sonu. Bir sonraki turumuzda görüşmek dileği ile…



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://muhafazakarhotel.com/tur-386-belgrad-sofya-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 28.03.2024 23:38 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.